Biasiswa Top Achiever Kampus Universiti Southampton Malaysia

Dapatkan notifikasi/pemberitahuan pantas info Biasiswa dengan sertai channel Telegram rasmi kami di https://t.me/biasiswa - Admin.

Biasiswa Top Achiever oleh Kampus Universiti Southampton Malaysia (USMC) 2018 – Tawaran biasiswa terbaik oleh Kampus Universiti Southampton untuk jurutera masa depan.

Biasiswa Top Achiever

Universiti Southampton sekarang menduduki tempat kedua di UK bagi Kejuruteraan Elektronik dan Elektrikal, 10 teratas di UK bagi Kejuruteraan Mekanikal, dan kelima bagi Aeronautik dan Astronautik. Kampus Malaysia menawarkan kursus-kursus kejuruteraan mahasiswa yang utama ini.


UNTUK mengasuh generasi jurutera seterusnya, Kampus Universiti Southampton Malaysia akan mengadakan Peperiksaan Biasiswa ‘Top Achiever’ pertamanya. Semua pemohon ke Kampus Universiti Southampton Malaysia akan layak mendapat biasiswa berdasarkan kecemerlangan akademik dan pencapaian dan terbuka kepada pemohon Malaysia dan antarabangsa. Semua biasiswa adalah bebas daripada bon.

Anugerah berprestij ini menawarkan peluang kepada pelajar aliran sains yang pintar di Asia untuk melanjutkan pengajian mahasiswa kejuruteraan di Kampus Malaysia. Pelajar di Kampus Malaysia memperolehi pendidikan ‘Southampton’ yang unik dengan dua tahun pertama di Malaysia digabung dengan dua tahun terakhir di universitinya yang berkelas dunia dan mengetengahkan penyelidikan di UK.

100 peratus biasiswa dianugerahkan kepada pelajar yang paling cemerlang dari segi akademik dalam peperiksaan. Ianya sangat berdaya saing dan jumlah yang diberikan adalah berbeza-beza setiap tahun. Biasiswa ini tidak termasuk kos perbelanjaan, dan hanya boleh digunakan untuk tahun pertama pelajar kemasukan dan untuk tahun pertama pengajian sahaja. Pelajar mesti melengkapkan Ijazah Sarjana Muda mereka di University of Southampton. Biasiswa cemerlang diberikan secara kompetitif berdasarkan keputusan peperiksaan Kampus Universiti Southampton Malaysia, temuduga dan rujukan. Penerima Beasiswa Terbaik Achiever akan diterbitkan secara nasional.


Baca juga: Biasiswa MARA

Untuk melayakkan diri, calon mesti memiliki kemahiran kepimpinan yang mantap dan menunjukkan penyertaan yang aktif dalam aktiviti-aktiviti luar kurikulum, sosial dan sukarela.

Selain itu, mereka mesti memiliki A*AA pada peringkat A Level atau bersamaan dengannya.

Calon yang berminat untuk menduduki Peperiksaan Top Achiever mesti melengkapkan borang pendaftaran dalam talian di bit.ly/TopAchieverScholarship. Tarikh akhir bagi pendaftaran dalam talian ialah 15 Jun.

Peperiksaan biasiswa akan diadakan di Kampus Malaysia di Educity, Iskandar Puteri, Johor pada 1 Julai 2018 dari jam 10 pagi hingga 2 petang.

Southampton menjemput pelajar untuk mengambil tempat mereka dalam kalangan pelajar dan ahli akademik yang paling berbakat dari seluruh dunia.

Untuk maklumat lanjut, hubungi +607-260 2560 atau e-mel [email protected].


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *