Biasiswa Belajar di Amerika Syarikat

Dapatkan notifikasi/pemberitahuan pantas info Biasiswa dengan sertai channel Telegram rasmi kami di https://t.me/biasiswa - Admin.

Biasiswa Belajar di Amerika Syarikat – Mencari biasiswa belajar di US? Artikel ini admin kongsikan kepada anda senarai biasiswa Antarabangsa untuk Belajar di Amerika Syarikat yang boleh dipohon.

Biasiswa Belajar di Amerika Syarikat

Tidak rahsia lagi bahawa AS adalah salah satu negara yang paling mahal untuk melanjutkan pengajian tinggi, tetapi jangan biarkan hal itu menghalang anda, kerana terdapat beratus peluang untuk memperoleh dana dan biasiswa untuk belajar di US.

Sebagai pelajar antarabangsa, anda tidak akan layak untuk pembiayaan yang ditujukan khusus untuk warganegara AS. Walau bagaimanapun, apabila universiti-universiti Amerika Syarikat kini mula mengutamakan pengantarabangsaan, jumlah biasiswa antarabangsa untuk belajar di Amerika Syarikat telah berkembang. Terdapat juga beberapa universiti Amerika Syarikat yang menawarkan kemasukan terus kepada pelajar antarabangsa.


Di bawah ini adalah pemilihan biasiswa AS untuk pelajar antarabangsa, yang dibiayai oleh kerajaan Amerika Syarikat, yang dibiayai oleh organisasi swasta dan yang dibiayai oleh institusi tertentu. Semoga permohonan anda berjaya nanti!

Biasiswa AS yang dibiayai kerajaan untuk pelajar antarabangsa.

Program Pelajar Luar Negara Fulbright – Merupakan biasiswa AS paling terkenal yang dibiayai oleh kerajaan untuk pelajar antarabangsa, Fulbright menawarkan biasiswa untuk pelajar siswazah, profesional muda dan seniman untuk belajar di Amerika Syarikat selama satu tahun atau lebih. Terbuka kepada pelajar antarabangsa dalam semua bidang tidak termasuk perubatan.

Program Fellowship Hubert Humphrey – Ini adalah program biasiswa bukan ijazah untuk profesional berpengalaman antarabangsa yang berpengalaman menjalankan pengajian akademik selama 10 bulan di AS. Walaupun pendanaan ini tidak menyokong kelayakan ijazah, pelajar dapat mempelajari dan mengembangkan pengetahuan mereka di institusi akademik di seluruh negara.

Biasiswa AS bukan kerajaan untuk pelajar antarabangsa.

Biasiswa Musim Panas Abbey Road – Abbey Road menawarkan biasiswa AS bernilai USD$ 1,000 untuk pelajar bahasa dan seni, serta US $ 500 biasiswa untuk “pengayaan musim panas” di institusi dalam negeri-negeri.

Anugerah Kepimpinan Masyarakat Awam – Biasiswa yang dibiayai sepenuhnya disediakan untuk pelajar dari negara yang layak untuk belajar di Amerika Syarikat atau negara tuan rumah yang lain di peringkat sarjana (master).

Dana Biasiswa The Nex Gen – Biasiswa untuk belajar di Amerika Syarikat untuk pelajar bukan pemastautin dan antarabangsa. Pemohon mestilah mempunyai sekurang-kurangnya 3.0 GPA (purata mata gred) dan didaftarkan pada program di universiti bertauliah di Washington DC, Maryland atau Virginia. Bernilai USD$1,000.

Biasiswa Belajar Luar Negara Tortuga Ransel – Diberikan dua kali setahun untuk pelajar antarabangsa yang ghairah ingin belajar di Amerika Syarikat. Bernilai USD$ 1,000.

Biasiswa Autisme David P. Shapiro – Biasiswa satu kali bernilai USD$ 1,000 dibuka kepada pelajar semasa atau calon di Amerika Syarikat yang didiagnosis dengan autisme.

Bagi pelajar Asia:

Biasiswa dan Fellowship East-West – Biasiswa untuk belajar di Amerika Syarikat dalam institusi terpilih, yang bertujuan untuk pelajar antarabangsa dari rantau Asia-Pasifik.

Suruhanjaya Persahabatan Jepun-Amerika Syarikat – Satu inisiatif yang dijalankan oleh Jepun dan Amerika Syarikat, suruhanjaya ini menawarkan program geran kepada pelajar Jepun yang ingin belajar di Amerika Syarikat (dan sebaliknya).

Program Biasiswa Asia Wesleyan Freeman – Biasiswa untuk 11 pelajar Asia yang luar biasa untuk belajar di Amerika Syarikat di Universiti Wesleyan di Connecticut. Meliputi kos penuh pembiayaan kuliah dan yuran pelajar.


Bagi pelajar perempuan:

AAUW International Fellowships – Fellowships yang ditawarkan oleh Persatuan Amerika Wanita Universiti untuk pelajar antarabangsa wanita untuk belajar di Amerika Syarikat.

Biasiswa MIT-Zaragoza Wanita dalam Logistik dan SCM – Biasiswa AS untuk pelajar wanita dari segi umur, etnik atau kewarganegaraan, untuk belajar di Zaragoza Logistics Centre di MIT.

Biasiswa Sukan Wanita Permainan Bat and Ball – Satu biasiswa menawarkan $ 1,000 kepada seorang wanita yang sedang belajar gelar yang berkaitan dengan sukan di mana-mana universiti di AS.

Untuk pelajar siswazah:

Rotary Peace Fellowships – Biasiswa untuk belajar di Amerika Syarikat yang dianugerahkan kepada pelajar ijazah sarjana yang belajar di salah satu Pusat Keamanan Rotary (seperti di Duke University atau University of North Carolina di Chapel Hill).

Bagi pelajar dari negara membangun:

Program Biasiswa Antarabangsa Yayasan Aga Khan – Biasiswa untuk pelajar antarabangsa pasca siswazah yang berasal dari negara-negara di Afrika.

Biasiswa untuk pelajar Afrika antara umur 25 dan 35 dari negara-negara Afrika sub-Sahara, bagi mereka untuk belajar di Amerika Syarikat dan mendapat kepimpinan dan kemahiran perniagaan.

Biasiswa Yayasan MasterCard – Biasiswa untuk pelajar Afrika untuk belajar di AS dan Afrika.

Biasiswa Khusus Universiti AS untuk pelajar antarabangsa

Biasiswa Pemimpin Global Amerika Syarikat – Biasiswa Sarjana Muda untuk belajar di Amerika Syarikat di Universiti Amerika di Washington DC. Bertujuan untuk pelajar antarabangsa yang menunjukkan potensi kepimpinan.

Program Biasiswa Antarabangsa Wien Universiti Brandeis – Membiayai peluang untuk pelajar yang berprestasi tinggi dengan minat terhadap sumbangan komuniti pelajar.

Program Sarjana Global Universiti Clark – Biasiswa yang tidak kurang dari USD$10,000 serta jaminan $2,500 gaji yang dikenakan untuk latihan internship yang dibayar untuk pemohon antarabangsa tahun pertama.

Program Biasiswa Berasaskan Universiti Emory – Peluang peluang untuk pelajar antarabangsa di Emory University. Pelajar mesti menunjukkan keperluan kewangan.

Biasiswa Universiti Harvard – Harvard menawarkan pelbagai (sangat kompetitif) biasiswa antarabangsa untuk pelajar dari seluruh dunia.

Anugerah Antarabangsa Universiti Illinois – Illinois State menawarkan pengecualian tuisyen, anugerah merit dan pembantu lepasan kepada pelajar antarabangsa yang masuk.

Beit Merit International State University of Iowa – Program biasiswa merit untuk pelajar antarabangsa yang berpendapatan tinggi.

Biasiswa Antarabangsa Universiti Michigan State – Pelbagai geran dan biasiswa untuk pelajar antarabangsa untuk belajar di Amerika Syarikat di MSU.

Biasiswa Antarabangsa Wagner Universiti New York – Biasiswa AS untuk belajar di NYU Wagner Graduate School of Public Service.

Biasiswa Antarabangsa University of Arkansas – Membiayai peluang untuk pelajar antarabangsa yang berbeza-beza latar belakang dan kebangsaan.

Biasiswa Universiti Iowa untuk Pelajar Antarabangsa Tahun Pertama – Pelbagai biasiswa untuk pelajar antarabangsa bermula tahun pertama mereka pada Musim Luruh 2017.

Biasiswa Kecemerlangan Antarabangsa Universiti Minnesota – Dua biasiswa yang berbeza jumlah yang diperuntukkan kepada pelajar sepenuh masa antarabangsa di UM.

Biasiswa Antarabangsa University of Oregon – Biasiswa AS untuk belajar di University of Oregon, yang bertujuan untuk pelajar antarabangsa dari seluruh dunia.

Program Penepian Tuisyen Luar Negara Universiti Wisconsin – Penepian tuisyen untuk pelajar antarabangsa yang menunjukkan keperluan kewangan di University of Wisconsin.

Untuk mendapatkan nasihat lanjut dan peluang pendanaan, sila menghubungi jabatan hal ehwal awam di kedutaan AS. Selalunya penasihat pendidikan akan tersedia untuk memberi anda sumber pendanaan dan maklumat lanjut mengenai biasiswa. Layari https://my.usembassy.gov/ms/.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *