Biasiswa ASEAN Fellowship For PhD At IIT

Dapatkan notifikasi/pemberitahuan pantas info Biasiswa dengan sertai channel Telegram rasmi kami di https://t.me/biasiswa - Admin.

Biasiswa ASEAN Fellowship For PhD At IIT – Penawaran Biasiswa ASEAN Fellowship For PhD At IIT 2019 oleh Kerajaan India kini dibuka untuk permohonan. Jadilah yang terawal memohon Biasiswa ASEAN Fellowship For PhD At IIT hari ini.

asean fellowship for phd at iit

Untuk makluman, Kerajaan India telah melancarkan program ASEAN Fellowship for PhD pada 16 September 2019 bagi mengukuhkan hubungan kerjasama di antara India dan negara-negara ASEAN. Menerusi program ini, Kerajaan India telah menawarkan sebanyak seribu (1000) peluang biasiswa kepada warganegara ASEAN bagi melanjutkan pengajian ke peringkat PhD di mana-mana India Institutes of Technology (IIT).


MENGENAI PROGRAM

Sebagai pengiktirafan hubungan mendalam dan sejarah antara India dan ASEAN, pusat pendidikan teknikal terkemuka India, Institut Teknologi India (IIT) yang terkenal di peringkat antarabangsa, mengalu-alukan calon dari negara-negara ASEAN untuk memohon fellowships PhD. Mereka yang dipilih mendapat peluang untuk menamatkan PhD mereka dengan pendanaan setanding dengan rakan-rakan India mereka dari Kerajaan India. Pembiayaan merangkumi keseluruhan kos belajar dan perbelanjaan hidup sehingga 5 tahun program PhD mereka.

Program ini menawarkan biasiswa hanya di IIT, dan tidak dimaksudkan untuk institusi pendidikan India yang lain. Biasiswa yang ditawarkan adalah setanding dengan sarjana penyelidikan India dan meliputi keseluruhan kos belajar dan perbelanjaan hidup sehingga 5 tahun program PhD. Ia menyediakan dana kontingensi tambahan untuk menampung perbelanjaan penyelidikan seperti perjalanan dan buku.


MAKLUMAT TERPERINCI BIASISWA

  • Tempoh maksimum setiap biasiswa: 5 tahun.
  • Pembayaran tetap per bulan: INR 31,000 / – untuk 2 tahun pertama, INR 35,000 / – untuk tiga tahun ke hadapan.
  • Geran penyelidikan: Sehingga INR 170,000 / – untuk perbelanjaan penyelidikan seperti perjalanan, buku, kontingensi
  • Penginapan / Elaun Sewa Rumah Bulanan: Sehingga 24% – seperti dalam Kerajaan. norma (bergantung kepada bandar) – dari pembayaran tetap, jika penginapan asrama tidak disediakan.

KAEDAH PERMOHONAN

  1. Permohonan biasiswa ini adalah secara atas talian menerusi pautan rasmi IIT ASEAN PhD Fellowship di bawah.
  2. Calon perlu memilih IIT dan program / kawasan spesifik dalam aplikasi dalam talian.
  3. Setiap calon IIT terpakai untuk menjalankan proses kemasukannya yang terdiri daripada pemeriksaan permohonan, senarai pendek, wawancara dalam talian yang mungkin, dan mengumumkan tawaran kemasukannya, termasuk senarai tunggu.
  4. Tarikh permohonan adalah dari 17 September 2019 hingga 31 Oktober 2019.

PAUTAN IIT ASEAN PhD Fellowship


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *