Biasiswa Pascasiswazah Universiti Polytechnical Northwestern

Dapatkan notifikasi/pemberitahuan pantas info Biasiswa dengan sertai channel Telegram rasmi kami di https://t.me/biasiswa - Admin.

Biasiswa Pascasiswazah Universiti Polytechnical Northwestern – Tawaran Biasiswa Program Pascasiswazah Universiti Polytechnical Northwestern untuk Pelajar Antarabangsa 2020 kini dibuka untuk permohonan.

Biasiswa Pascasiswazah Universiti Polytechnical Northwestern

Anda inginkan jaminan kewangan untuk pendidikan lanjutan anda? Kami ada berita baik buat anda! Universiti Polytechnical Northwestern atau Northwestern Polytechnical University (NPU) dengan bangganya mengumumkan Program Pascasiswazah untuk tahun akademik 2020-2021.

Program pendidikan ini dibuka untuk pelajar antarabangsa dengan pasport biasa yang sah dan mesti mengemukakan senarai semak kesihatan yang sah dan salinan fotokopi terkini yang asli.

NPU adalah satu-satunya multidisiplin dan berorientasikan penyelidikan di China. Ia pada masa yang sama membangunkan program pendidikan dan penyelidikan dalam bidang aeronautik, angkasawan, dan kejuruteraan teknologi marin.

Mungkin anda tertanya-tanya kenapa perlu memilih Politeknik Universiti Northwestern untuk menyambung pelajaran anda? Buat pengetahuan anda NPU kini merupakan salah sebuah universiti utama di negara ini dan menduduki ranking global 301-400 dalam Kedudukan Akademik Universiti Dunia untuk tahun 2019.


INFO RINGKAS

Universiti atau Organisasi: Universiti Polytechnical Northwestern
Peringkat Pengajian: Sarjana, PhD
Anugerah: Yuran pengajian
Mod Akses: Atas Talian
Warganegara: Pelajar Antarabangsa
Anugerah ini boleh diambil di NPU, China

Universiti Polytechnical Northwestern (NPU), ditubuhkan pada tahun 1938, terletak di bandar bersejarah Xi’an. Xi’an adalah tempat lahirnya peradaban dan tamadun Cina serta terminal Jalan Sutera kuno, NPU adalah satu-satunya multidisiplin dan berorientasikan penyelidikan di China yang pada masa yang sama membangunkan program pendidikan dan penyelidikan dalam bidang aeronautik, angkasawan, dan kejuruteraan teknologi marin.

NILAI ANUGERAH

Pihak universiti akan menyediakan yuran pengajian untuk program Sarjana: 30000 RMB setahun; untuk program PhD: 38000 RMB setahun, dengan Insurans: 800 RMB setahun, Penginapan: 600-1600 RMB sebulan.

SYARAT & KELAYAKAN

 • Pelajar antarabangsa bukan warganegara China boleh memohon untuk permohonan ini.
 • Kursus atau Subjek di bawah biasiswa NPU: Penajaan akan dianugerahkan dalam mana-mana mata pelajaran untuk setiap peringkat Sarjana atau PhD yang ditawarkan oleh universiti.


Kriteria lain yang khusus, biasiswa ini hanya untuk:

 • Pemohon mestilah warganegara bukan China dengan pasport biasa yang sah dan mesti menawarkan senarai semakan kesihatan yang sah dan fotokopi yang asli.
 • Pemohon yang memohon untuk Sarjana mestilah berusia di bawah 35 tahun dan mempunyai ijazah sarjana muda yang telah diiktiraf oleh Kementerian Pendidikan Republik Rakyat China.
 • Pemohon yang memohon untuk PhD mestilah berumur di bawah 40 tahun dan mempunyai ijazah induk yang telah diiktiraf oleh Kementerian Pendidikan Republik Rakyat China.
 • Pemohon mesti memegang pasport sah atau sijil yang sah sekurang-kurangnya 4 tahun dan mempunyai rekod kediaman selama dua tahun di negara mereka dalam tempoh 4 tahun kebelakangan ini.

PROSEDUR PERMOHONAN

 1. Cara memohon: Untuk melayakkan diri anda memperoleh anugerah ini, pemohon perlu memasuki program samada peringkat sarjana atau PhD di NPU terlebih dahulu (rujuk pautan di bawah). Selepas proses kemasukan, pelajar mesti memohon melalui sistem aplikasi dalam talian yang merupakan satu-satunya kaedah yang boleh diterima dan hanya boleh diakses sebelum tarikh akhir. Pemohon perlu log masuk ke sistem aplikasi dalam talian untuk membuat permohonan.
 2. Dokumen Sokongan: Calon perlu menyediakan borang permohonan yang lengkap, salinan pasport sah yang jelas, Diploma tertinggi yang diiktiraf, Transkrip akademik rasmi, Dua surat cadangan, Surat penerimaan dari Penyelia, Pelajar atau rancangan penyelidikan pemohon di China, salinan pencapaian penyelidikan yang disahkan, sijil kecekapan bahasa, rekod bukan jenayah, laporan peperiksaan fizikal.
 3. Keperluan Kemasukan: Pemohon harus mempunyai markah akademik yang baik. IPK dari sekolah (sebelumnya) yang terdahulu mestilah 3.0 atau ke atas (daripada 4.0); 3.75 atau ke atas (daripada 5.0); 75 atau ke atas (daripada 100):
 4. Keperluan Bahasa: Pemohon mesti dapat menunjukkan kecekapan dalam bahasa Inggeris melalui ujian yang diiktiraf di peringkat antarabangsa, contohnya: TOEFL, IELTS atau setaraf.
 5. Tarikh tutup permohonan: 15hb April, 2020, untuk permohonan CSC, 15 Mei, 2020, untuk permohonan NPU Presiden

PERMOHONAN PROGRAM SISWAZAH NORTHWESTERN POLYTECHNICAL UNIVERSITY (NPU)


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *